Thursday, June 10, 2010

US INDIE :THE NEW BLOOD

Τhe Drums
Surfer Blood
Groups,solo projects φρεσκάδα και ένα νέο κύμα από indie acts από τις United States Of America,που δημιουργούν μουσική που γουστάρουν με τον τρόπο και το ύφος που θέλουν χωρίς να επηρεάζονται από δισκογραφικές και λοιπούς.Ξεκινάμε με την Florida και τους The Drums indie pop τετράδα που έκανε την εμφάνιση της το 2009 με το ''Summer''Ep κερδίζοντας φανατικούς υποστηρικτές.Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί το πρώτο τους self-titled album φρέσκο και καλοκαιρινό όσο δεν πάει.Παραμένουμε στo Palm Beach και  ανακαλύπτουμε τους  Surfer Blood ,και το δισκάκι με τίτλο ''Astro Coast'' ,με κομμάτια όπως το ''Swim'' να προσδιορίζουν τον indie surf rock ήχο τους.
Real Estate
Titus Andronicus
Aνεβαίνουμε λίγο πιο βόρεια και φτάνουμε Νew Jersey μια πολιτεία με punk και harcore σαν εξαγώγιμο προιόν,εκεί συναντάμε την indie punk rock μπάντα Titus Andronicus με δύο studio album στο ενεργητικό της με τον πιο πρόσφατο ''Monitor'' να είναι και ο πιο σπουδαίος.Λίγο πιο εκεί και συγκεκριμένα στο Ridgewood συναντάμε  τους Real Estate με τον phychedelic indie pop ήχο τους και το track ''Fake Blues'' να είναι το σήμα κατατεθέν.
Smith Westerns
Δυτικότερα και στην γενέτειρα του industrial rock Illinois ,το φρέσκο όνομα είναι οι Smith Westerns μια garage indie rock μπάντα από το Chicago ,το ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 2009 με tracks όπως τα ''Boys Are Fine'' και ''Βe My Girl''.
Harlem

The Strange Boys



Φτάνουμε στην αγαπημένη μου πολιτεία που δεν είναι άλλη από το Texas και το Αustin με απίστευτη παραγωγή μουσικής ,και με το διάσημο τύπου scouting για νέα ταλέντα festival SXSW.To new blood του Austin είναι η garage rock μπάντα Ηarlem με το εκπληκτικό δεύτερο album με τίτλο ''Hippies'' και με υπεροχά κομμάτια που δεν ξέρω πιο να πρωτοξεχωρίσω.Επίσης ανακαλύπτουμε  την  rock n' roll τετράδα Strange Boys με τον Ryan Symbol στα φωνητικά να είναι φαινόμενο,και με το τελευταίο τους Lp ''Be Brave'' να ακούγεται ξανά και ξανά στο repeat.



Avi Buffalo
Kαι τέλος καταλήγουμε στο όνειρο ζωής (μια μέρα θέλω να βρεθώ εκεί) την California την πατρίδα του skateboarding(παλιά αγάπη) και του Long Beach ,εκεί πετυχαίνουμε το πιο νεανικό group από όλα τους Avi Buffalo  indie rock lo-fi και νεανική τρέλα όσο δεν πάει από τα surreal στιχάκια του δεκαοχτάχρονου Avignor Ζahner-Isenberg.Aκούστε το ''What's In It For'' από τον πρώτο τους δίσκο.

Αυτά λοιπόν από τα φρέσκα ονόματα της indie σκηνής από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.....Enjoy.........Cheers................

Down By the Water - The Drums by *
Harmonix - Surfer Blood by *
Real Estate, "Fake Blues" by *
Titus Andronicus - A More Perfect Union by *
Smith Westerns - 'Girl In Love' by *
Harlem - Gay Human Bones by *
The Strange Boys - Be Brave by *
Avi Buffalo - What's In It For by *

2 comments:

  1. Ώραιο αρθράκι!..κατά λάθος στο έστειλα και σε e-mail...Υπάρχει πάντως όντως τελευταία ένα σημαντικό indie κύμα από κάθε γωνιά των ΗΠΑ

    ReplyDelete
  2. exeis talento sto grapsimo kai den to jereis mou fainetai

    ReplyDelete