Thursday, January 14, 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ : POST ROCK


O όρος Post Rock εμφανίζεται αρχικά το 1994 ,και χρησιμοποιΣήήθηκε για να περιγράψει τον ήχο συγκροτημάτων όπως οι Stereolab και οι Disco Inferno αλλά με την πάροδο των χρόνων έχει καταλήξει να χρησιμοποιήται για κάθε ορχηστρική μουσική με επιρροές από την krautrock την Jazz και την electronica από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και μετά.
Από τα πρώτα σημαντικά post rock συγκροτήματα είναι οι Tortoise http://www.myspace.com/tortoise το Chicago,δημιουργώντας μια από τις κυριότερες επιρροές για νεότερες μπάντες όπως οι Do Make Say Think http://www.myspace.com/domakesaythink.Στα τέλη των 90's το Chicago γίνεται το επίκεντρο παραγωγής Post Rock μουσικής.Την ίδια περίοδο έχουμε την εμφάνιση κορυφαίων συγκροτημάτων της σκηνής όπως οι Mogwai http://www.myspace.com/mogwai ,Godspeed You!Black Emperor http://www.myspace.com/gybeconstellation  με μεγάλη επίδραση μέχρι και σήμερα στην για την post rock μουσική.
Σήμερα το post rock συνεχίζει να υπάρχει με συγκροτήματα όπως οι εκπληκτικοί Αμερικανοί Εxplosions In The Sky http://www.myspace.com/explosionsinthesky ,οι Ιάπωνες Mono http://www.myspace.com/monojp και οι Ισλανδοί Sigur Ros http://www.myspace.com/sigurros .Ως κλασικός post-rock ήχος θεωρείται μια μίξη ambient, electronica, jazz, κλασικού και rock ήχου. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του post-rock είναι οι επαναλαμβανόμενοι ήχοι, με μικρές αλλαγές καθώς το τραγούδι σιγά-σιγά φτάνει στην κορύφωσή του. Συνήθως τα τραγούδια είναι μεγάλα σε διάρκεια και δεν έχουν φωνητικά.Aυτά λοιπόν για το εκπληκτικό αυτό είδος ψάξτε το.........Cheers..........
Info:Στις 27 Φεβρουαρίου έρχονται στην Αθήνα για ένα και μοναδικό live οι Ιάπωνες Mono στην Myga στην περιοχή του Ψυρρή http://mygainathens.com/.


No comments:

Post a Comment